POOMSAE 1 - 9
Klik på ønket Poomsae gå direkte til Youtube

 

POOMSAE KORYO (til 1. Dan)

Koryo eller Goryeo er navnet på et gammelt koreansk dynasti. Befolkningen fra Goryeo besejrede de mongolske angribere. Det er meningen, at deres ånd afspejles i bevægelserne af Poomsae Koryo. Hver bevægelse af denne Poomsae repræsenterer den styrke og energi, der er nødvendig for at kontrollere mongolerne.

 

POOMSAE KEUMGANG (til 2. Dan)

Keumgang betyder "diamant", der symboliserer hårdhed. Keumgang er også navnet på det smukkeste bjerg i Korea såvel som Keumgang-krigeren, navngivet af Buddha. Således gennemsyrer temaerne hårdhed og skønhed i denne Poomsae.

 

POOMSAE TAEBAEK (til 3. Dan)

Den legendariske Dangun grundlagde en nation i Taebaek, nær Koreas største bjerg Baekdoo. Baekdoo er et kendt symbol for Korea. Definitionen af ordet taebaek er bogstaveligt talt "lethed". Enhver bevægelse i denne Poomsae er beregnet til ikke kun at være nøjagtig og hurtig, men med beslutsomhed og hårdhed, der ligner bjerget Baekdoo, oprindelsen til Koreas nation.

 

POOMSAE PYONGWON (til 4. Dan)

Definitionen af Pyongwon er "stræk, stor slette." Navnet bærer en konnotation af at være stor og majestætisk.

 

POOMSAE SIPJIN (til 5. Dan)

Sipjin står for ti symboler på lang levetid, som er sol, måne, bjerg, vand, sten, fyrretræ, urt af evig ungdom, skildpadde, hjorte og kran. Denne Poomsae repræsenterer den endeløse udvikling og vækst ved den grundlæggende idé om de ti symboler på lang levetid og decimalsystemet.

 

POOMSAE JITAE (til 6. Dan)

Denne Poomsae er afledt af jordens betydning. Alle ting udvikler sig fra og vender tilbage til jorden, jorden er begyndelsen og slutningen på livet, som det er valgt gennem Yin og Yang.

 

POOMSAE CHEONKWON (til 7 Dan)

Cheonkwon betyder bogstaveligt talt 'himmel'. I Poomsae symboliserer himlen universets hersker. Ifølge troen er det mystisk, uendeligt og dybtgående. Bevægelser fra Cheonkwon er fulde af fromhed, vitalitet og ærbødighed.

 

POOMSAE HANSU (til 8 Dan)

Denne Poomsae er afledt af vandets vand, der let tilpasser sig i naturen. Vandsymbolet gentager sig mange gange gennem alle Poomsae, hyeongs og i kampsport generelt.

 

Poomsae ILYO (til 9. Dan)

Tilstanden for åndelig kultivering i buddhismen kaldes 'Ilyo', hvilket betyder 'enhed'. I Ilyo er krop og sind, ånd og substans, "jeg" og "du" forenet. Det ultimative ideal for kampsport og Poomsae findes i denne tilstand. Det er en disciplin, hvor enhver bevægelse er koncentreret om at efterlade alle materialistiske tanker, besættelser og ydre påvirkninger.